Miesiarki kątowe

Miesiarki kątowe to najnowsze urządzenie na rynku Polskim wyprodukowane do miesienia wymagających ciast. Do grupy takich ciast zaliczamy: ciasta żytnie, ciasta mieszane z przewagą żyta oraz kwasy. Unikalny kształt miesidła gwarantuje delikatne i dokładne wymiesienie składników.
Indywidualny dobór prędkości obrotów miesidła pozwala na dopasowanie maszyny do ciasta a nie jak to do tej pory było ciasta do urządzenia. Dzięki tym parametrom receptury naszych dziadków są możliwe do odtworzenia.
Dodatkowym atutem miesiarek kątowych jest kompatybilność wszystkich modeli dzież od maszyn spiralnych.

Urządzenia w standardzie wyposażone w skrobak czyszczący dzieżę.

Zastosowanie falownika w każdym modelu miesiarek sprawia, że urządzenie ma wszechstronne zastosowanie w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.

Opis

Oferujemy 3 tryby pracy – łącznie 6 prędkości miesienia.

 

Rodzaj ciasta ciasto żytnie ciasto mieszane ciasto pszenne
Pierwszy bieg obr / min 40 60 100
Drugi bieg obr / min 100 160 220

 

Model MK 175 MK 250 MK 340 MK 500
Pojemność dzieży dm3 175 250 340 500
Ilość ciasta max / min kg 120 / 5 160 / 10 220 / 10 300/20
Ilość mąki kg 75 100 140 190
Obroty miesidła 1 bieg obr / min 70 – 120 70 – 120 70 – 120 70 – 120
Obroty miesidła 2 bieg obr / min 160 – 220 160 – 220 160 – 220 160 – 220
Moc zainstalowana kW 7 9,2 13,5 17
Szerokość mm 975 975 1045 1045
Długość mm 1852 1852 2040 2040
Wysokość mm 1257 1257 1452 1452
Wysokość dzieży z wózkiem mm 865 885 960 1027
Wysokość z podniesioną dzieżą mm 1771 1771 2057 2057

Zapytaj o produkt