Wałkownice stołowe

Profesjonalne wałkownice do ciasta z podstawą jezdną, sterowane ręcznie, usprawniają proces obróbki ciasta poprzez przyspieszenie procesu wałkowania. Wałkownice nadają się do rozwałkowywania ciasta francuskiego, półfrancuskiego, pierogowego, kruchego a nawet drożdżowego. Oferowane urządzenia są solidne i niezawodne, nadają się w pełni do małych i średnich piekarni. Przy wałkowaniu ciasta nie jest ono „męczone”.
Przy produkcji wałkownic zastosowano jedynie wysokiej jakości materiały oraz atestowane taśmy, dzięki czemu możemy zagwarantować długoletnią, bezawaryjną pracę urządzeń. Konstrukcja oraz precyzyjna regulacja grubości ciasta umożliwia wałkowanie szczególnie cienkich produktów nawet do 1 mm.

Dane techniczne

Model Wymiary

taśmy

Średnica walców Rozstaw walców Prędkość taśmy Moc Waga
mm mm mm m/min kW kg
SB 500-50 500 / 500 60 0 – 36 35 0,55 150
SB 500-70 500 / 700 60 0 – 36 35 0,55 160
SB 500-100 500 / 1000 60 0 – 36 35 0,55 170
SB 500-120 500 / 1200 60 0 – 36 35 0,55 180
SB 500P-50 500 / 500 60 0 – 36 10 – 60 0,55 150
SB 500P-70 500 / 700 60 0 – 36 10 – 60 0,55 160
SB 500P-100 500 / 1000 60 0 – 36 10 – 60 0,55 170
SB 500P-120 500 / 1200 60 0 – 36 10 – 60 0,55 180

Model

Wymiary (mm)

A B C D E F G
SB 500-50 500 500 1120 380 700 920
SB 500-70 500 700 1520 380 700 920
SB 500-100 500 1100 2370 2700 380 700 920
SB 500-120 500 1300 2770 3100 380 700 920

Zapytaj o produkt