Miesiarki spiralne z dzieżą stałą

Możliwość dopasowania obrotów miesidła w procesie miesienia ciasta to najlepsze narzędzie w rękach technologa, które pozwoli na produkcję najbardziej wymagających rodzajów ciast oraz mas cukierniczych.
Miesiarki spiralne IBIS są to najnowszej generacji urządzenia na rynku Polskim do miesienia ciasta. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w budowie maszyn i sugestiom Klientów z branży piekarniczo – cukierniczej, powstało urządzenie spełniające wszystkie parametry techniczne, niemożliwe do osiągnięcia w innych miesiarkach. Rozwiązania konstrukcyjne zapewniają intensywne i wydajne miesienie ciasta oraz uzyskanie najlepszych jego parametrów technologicznych poprzez idealne napowietrzenie i spulchnienie z dokładnym wymiesieniem surowców.
Główne zalety:

  • indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta, dzięki któremu eliminujemy przegrzewanie ciasta,
  • optymalny proces miesienia, gwarantujący dobre napowietrzenie ciasta oraz jego wysoką jakość,
  • możliwość przygotowania wszystkich rodzajów ciast: pszennych, pszenno-żytnich, wyborowych oraz cukierniczych,
  • równomierne wymiesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy małej jego ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży,
  • możliwość uzyskania efektu przyśpieszonego rozwoju ciasta dzięki intensywnemu miesieniu na wyższym biegu przy użyciu mniejszej ilości drożdży,
  • uniwersalność zastosowania;
  • programowanie cyklu pracy,
  • zastosowanie najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy,
  • bardzo cicha praca dzięki zastosowaniu najnowszych rozwiązań napędu dzieży, miesidła.