Miesiarki z narzędziami wymiennymi

Opis

Najważniejszy patent innowacyjnej miesiarki zawsze leży w zastosowaniu odpowiednich
rozwiązań napędu dzieży i miesidła. Są one podyktowane takimi priorytetami jak:

  • indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta,
  • efektywność miesienia różnych ilości i gatunków ciast oraz mas cukierniczych,
  • skróceniu procesu miesienia,
  • utrzymaniu optymalnej temperatury produktu.

Dzięki zastosowaniu miesideł oraz ubijaków przy miesiarkach IBIS z dzieżą wyjezdną zwiększa się do maximum wydajność produkcyjną oraz możliwość przygotowania szerokiego asortymentu ciast i mas cukierniczych.

Zastosowanie falownika w każdym modelu miesiarek sprawia, że urządzenie ma wszechstronne zastosowanie w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.

Oferujemy 3 tryby pracy – łącznie 6 prędkości miesienia.

 

Rodzaj ciasta ciasto żytnie ciasto mieszane ciasto pszenne
Pierwszy bieg obr / min 40 60 100
Drugi bieg obr / min 100 160 220

 

Model MR 175 MR 250 MR 340 MR 500
Pojemność dzieży dm3 175 250 340 500
Ilość ciasta max / min kg 120 / 5 160 / 10 220 / 10 300/20
Ilość mąki kg 75 100 140 190
Obroty miesidła 1 bieg obr / min 70 – 120 70 – 120 70 – 120 70 – 120
Obroty miesidła 2 bieg obr / min 160 – 220 160 – 220 160 – 220 160 – 220
Moc zainstalowana kW 7 9,2 13,5 17
Szerokość mm 975 975 1045 1045
Długość mm 1852 1852 2040 2040
Wysokość mm 1257 1257 1452 1452
Wysokość dzieży z wózkiem mm 865 885 960 1027
Wysokość z podniesioną głowicą mm 1771 1771 2057 2057

Zapytaj o produkt