Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną

Opis

Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną to nowoczesne urządzenia o solidnej i sprawdzonej konstrukcji, umożliwiające produkcję ciast o różnej konsystencji i składzie.

Możliwość przygotowania wszystkich rodzajów ciast: pszennych, mieszanych oraz żytnich.

Możliwość regulacji przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu – indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta.

Czytelny i przejrzysty pulpit sterowniczy, ledowe podświetlenie dzieży oraz dokładny pomiar temperatury.

Dodatkowe, niezależne, awaryjne sterowanie na wypadek awarii systemu elektronicznego.

Równomierne miesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy jego małej ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży.

Cicha praca maszyny dzięki zastosowaniu przekładni pasowych.

Skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej.

Korpusy miesiarek spiralnych z dzieżą stałą wykonane są ze stali lakierowanej. Na życzenie istnieje możliwość wykonania korpusu ze stali nierdzewnej.

Maszyny produkowane zgodnie z obowiązującymi normami CE przy zastosowaniu najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy.

Zastosowanie falownika w każdym modelu sprawia, że urządzenia mają wszechstronne zastosowania w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.

Model MS 175 MS 250 MS 340 MS 500
Pojemność dzieży dm3 175 250 340 500
Ilość ciasta max / min kg 120 / 5 160 / 10 220 / 10 300/20
Ilość mąki kg 75 100 140 190
Obroty miesidła 1 bieg obr / min 70 – 120 70 – 120 70 – 120 70 – 120
Obroty miesidła 2 bieg obr / min 160 – 220 160 – 220 160 – 220 160 – 220
Moc zainstalowana kW 7 9,2 13,5 17
Szerokość mm 975 975 1045 1045
Długość mm 1852 1852 2040 2040
Wysokość mm 1257 1257 1452 1452
Wysokość dzieży z wózkiem mm 865 885 960 1027
Wysokość z podniesioną głowicą mm 1771 1771 2057 2057

Oferujemy 3 tryby pracy – łącznie 6 prędkości miesienia.

Rodzaj ciasta ciasto żytnie ciasto mieszane ciasto pszenne
Pierwszy bieg obr / min 40 60 100
Drugi bieg obr / min 100 160 220

 

Zapytaj o produkt