Opis
Miesiarki kątowe to nowoczesne urządzenia z niesamowicie wytrzymałym mechanizmem napędu miesidła do miesienia wymagających ciast.
Dzięki możliwości indywidualnego doboru prędkości obrotów miesidła na pierwszym i drugim biegu, miesiarki kątowe można dopasować do ciasta zatem receptury naszych dziadków stają się możliwe do odtworzenia.
Unikalny kształt miesidła gwarantuje delikatne i dokładne wymiesienie składników.
Możliwość regulacji przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu – indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta.
Czytelny i przejrzysty pulpit sterowniczy, ledowe podświetlenie dzieży oraz dokładny pomiar temperatury.
Dodatkowe, niezależne, awaryjne sterowanie na wypadek awarii systemu elektronicznego.
Równomierne miesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy jego małej ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży.
Cicha praca maszyny dzięki zastosowaniu przekładni pasowych.
Skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej.
Korpusy miesiarek spiralnych z dzieżą stałą wykonane są ze stali lakierowanej. Na życzenie istnieje możliwość wykonania korpusu ze stali nierdzewnej.
Maszyny produkowane zgodnie z obowiązującymi normami CE przy zastosowaniu najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy.
Zastosowanie falownika w każdym modelu sprawia, że urządzenia mają wszechstronne zastosowania w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.
Model |
|
MK 175 |
MK 250 |
MSK 340 |
MK 500 |
Pojemność dzieży |
dm3 |
175 |
250 |
340 |
500 |
Ilość ciasta max / min |
kg |
120 / 5 |
160 / 10 |
220 / 10 |
300/20 |
Ilość mąki |
kg |
75 |
100 |
140 |
190 |
Obroty miesidła 1 bieg |
obr / min |
70 – 120 |
70 – 120 |
70 – 120 |
70 – 120 |
Obroty miesidła 2 bieg |
obr / min |
160 – 220 |
160 – 220 |
160 – 220 |
160 – 220 |
Moc zainstalowana |
kW |
7 |
9,2 |
13,5 |
17 |
Szerokość |
mm |
975 |
975 |
1045 |
1045 |
Długość |
mm |
1852 |
1852 |
2040 |
2040 |
Wysokość |
mm |
1257 |
1257 |
1452 |
1452 |
Wysokość dzieży z wózkiem |
mm |
865 |
885 |
960 |
1027 |
Wysokość z podniesioną głowicą |
mm |
1771 |
1771 |
2057 |
2057 |
Oferujemy 3 tryby pracy – łącznie 6 prędkości miesienia.
Rodzaj ciasta |
|
ciasto żytnie |
ciasto mieszane |
ciasto pszenne |
Pierwszy bieg |
obr / min |
40 |
60 |
100 |
Drugi bieg |
obr / min |
100 |
160 |
220 |