Miesiarki kątowe

Opis

Miesiarki kątowe to nowoczesne urządzenie z niesamowicie wytrzymałym mechanizmem napędu miesidła do miesienia wymagających ciast. Wykorzystywane głównie do wygniatania ciast. Do grupy tych ciast zaliczamy: ciasta żytnie, ciasta mieszane z przewagą żyta oraz kwasy. Dzięki możliwości indywidualnego doboru prędkości obrotów miesidła na pierwszym i drugim biegu, miesiarki kątowe można dopasować do ciasta zatem receptury naszych dziadków stają się możliwe do odtworzenia. Miesiarki kątowe są kompatybilne z dzieżami miesiarek spiralnych IBIS.

Unikalny kształt miesidła gwarantuje delikatne i dokładne wymiesienie składników.

Miesiarki kątowe są kompatybilne z dzieżami miesiarek spiralnych IBIS.

Możliwość regulacji przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu.

Cicha praca maszyny dzięki zastosowaniu przekładni pasowych.

Skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej.

Maszyny w standardzie wyposażone w skrobak czyszczący dzieżę.

Zastosowanie falownika w każdym modelu sprawia, że urządzenia mają wszechstronne zastosowania w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.

Zapytaj o produkt