Opis
Miesiarki spiralne z dzieżą stałą są niezastąpione w piekarniach, pizzeriach, restauracjach, barach, kuchniach hotelowych. Doskonale sprawdzają się przy miesieniu, ucieraniu, wyrabianiu oraz ugniataniu ciast.
Ich niewielkie gabaryty sprawiają, że miesiarki idealnie nadają się do mniejszych zakładów.
Miesiarki spiralne z dzieżą stałą są niezastąpione w piekarniach, pizzeriach, restauracjach, barach, kuchniach hotelowych.
Zastosowane rozwiązania konstrukcyjne zapewniają intensywne i wydajne miesienie ciasta oraz uzyskanie najlepszych jego parametrów technologicznych poprzez idealne napowietrzenie i spulchnienie z dokładnym wymiesieniem surowców.
Możliwość przygotowania wszystkich rodzajów ciast: pszennych, mieszanych oraz żytnich.
Możliwość regulacji przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu.
indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta
Czytelny i przejrzysty pulpit sterowniczy, ledowe podświetlenie dzieży oraz dokładny pomiar temperatury.
Dodatkowe, niezależne, awaryjne sterowanie na wypadek awarii systemu elektronicznego.
Równomierne miesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy jego małej ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży.
Cicha praca maszyny dzięki zastosowaniu przekładni pasowych.
Skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej.
Korpusy miesiarek spiralnych z dzieżą stałą wykonane są ze stali lakierowanej. Na życzenie istnieje możliwość wykonania korpusu ze stali nierdzewnej.
Maszyny produkowane zgodnie z obowiązującymi normami CE przy zastosowaniu najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy.
Zastosowanie falownika w każdym modelu sprawia, że urządzenia mają wszechstronne zastosowania w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.
Model |
|
MST 120 |
MST 180 |
MST 250 |
Pojemność dzieży |
dm3 |
120 |
180 |
250 |
Ilość ciasta max / min |
kg |
80 / 5 |
120 / 10 |
150 / 10 |
Ilość mąki |
kg |
50 |
75 |
90 |
Obroty miesidła 1 bieg |
obr / min |
70 – 120 |
70 – 120 |
70 – 120 |
Obroty miesidła 2 bieg |
obr / min |
160 – 220 |
160 – 220 |
160 – 220 |
Moc zainstalowana |
kW |
4,6 |
6,3 |
8,6 |
Szerokość |
mm |
786 |
887 |
982 |
Długość |
mm |
1206 |
1300 |
1390 |
Wysokość |
mm |
1376 |
1362 |
1440 |
Oferujemy 3 tryby pracy – łącznie 6 prędkości miesienia.
Rodzaj ciasta |
|
ciasto żytnie |
ciasto mieszane |
ciasto pszenne |
Pierwszy bieg |
obr / min |
40 |
60 |
100 |
Drugi bieg |
obr / min |
100 |
160 |
220 |