Miesiarki spiralne z dzieżą stałą 120 – 250

Opis

Zastosowane rozwiązania konstrukcyjne zapewniają intensywne i wydajne miesienie ciasta oraz uzyskanie najlepszych jego parametrów technologicznych poprzez idealne napowietrzenie i spulchnienie z dokładnym wymiesieniem surowców. Korpusy miesiarek wykonane są ze stali lakierowanej. Na życzenie istnieje możliwość wykonania korpusu ze stali nierdzewnej.

Możliwość przygotowania wszystkich rodzajów ciast: pszennych, mieszanych oraz żytnich.

Możliwość regulacji przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu.

Czytelny i przejrzysty pulpit sterowniczy ledowe podświetlenie dzieży oraz dokładny pomiar temperatury.

Równomierne miesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy jego małej ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży.

Dodatkowe, niezależne, awaryjne sterowanie na wypadek awarii systemu elektronicznego.

Cicha praca maszyny dzięki zastosowaniu przekładni pasowych oraz skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej.

Zastosowanie falownika w każdym modelu sprawia, że urządzenia mają wszechstronne zastosowania w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.

ZAPYTAJ O PRODUKT