Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną

Opis

Wyposażając zakład gastronomicznego, należy zadbać o zakup odpowiedniego sprzętu. Aby wybrać właściwe urządzenia, warto współpracować z najlepszymi dostawcami. Firma IBIS zajmuje się produkcją urządzeń gastronomicznych już od lat. Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną IBIS znajdują zastosowanie w każdym punkcie gastronomicznym, w którym liczy się szybkie i sprawne wymieszanie produktu. Są to zatem cukiernie, piekarnie, pizzerie czy restauracje.

Zastosowanie miesiarek

Miesiarki spiralne służą do mieszania różnego rodzaju ciasta (o różnej konsystencji i składzie), w tym do jego wyrabiania, ugniatania oraz ucierania. Można za ich pomocą przygotować każdy rodzaj ciasta – od pszennego, przez mieszane, do żytniego.

 

Parametry

Miesiarki z dzieżą wyjezdną zapewniają możliwość regulowania przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu – występuje tutaj opcja indywidualnego doboru prędkości mieszania ciasta. Jest to niezwykle przydatne przy przygotowywaniu różnego rodzaju wypieków. Miesiarki mieszają ciasto nawet przy małej ilości składników, nieprzekraczającej 5% objętości dzieży.

Urządzenie jest bardzo intuicyjne w obsłudze. Posiada czytelny pulpit sterowniczy, ledowe podświetlenie oraz dokładny pomiar temperatury. Miesiarki są też bardzo bezpieczne, co potwierdzają spełnianie przez te urządzenia normy CE.

Korpusy miesiarek wykonano ze stali lakierowanej, jednak zgodnie z życzeniem klienta urządzenie może zostać wykonane ze stali nierdzewnej.

 

Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną to nowoczesne urządzenia o solidnej i sprawdzonej konstrukcji, umożliwiające produkcję ciast o różnej konsystencji i składzie.

Możliwość przygotowania wszystkich rodzajów ciast: pszennych, mieszanych oraz żytnich.

Możliwość regulacji przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu – indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta.

Czytelny i przejrzysty pulpit sterowniczy, ledowe podświetlenie dzieży oraz dokładny pomiar temperatury.

Dodatkowe, niezależne, awaryjne sterowanie na wypadek awarii systemu elektronicznego.

Równomierne miesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy jego małej ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży.

Cicha praca maszyny dzięki zastosowaniu przekładni pasowych.

Skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej.

Korpusy miesiarek spiralnych z dzieżą stałą wykonane są ze stali lakierowanej. Na życzenie istnieje możliwość wykonania korpusu ze stali nierdzewnej.

Maszyny produkowane zgodnie z obowiązującymi normami CE przy zastosowaniu najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy.

Zastosowanie falownika w każdym modelu sprawia, że urządzenia mają wszechstronne zastosowania w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.

Model MS 175 MS 250 MS 340 MS 500
Pojemność dzieży dm3 175 250 340 500
Ilość ciasta max / min kg 120 / 5 160 / 10 220 / 10 300/20
Ilość mąki kg 75 100 140 190
Obroty miesidła 1 bieg obr / min 70 – 120 70 – 120 70 – 120 70 – 120
Obroty miesidła 2 bieg obr / min 160 – 220 160 – 220 160 – 220 160 – 220
Moc zainstalowana kW 7 9,2 13,5 17
Szerokość mm 975 975 1045 1045
Długość mm 1852 1852 2040 2040
Wysokość mm 1257 1257 1452 1452
Wysokość dzieży z wózkiem mm 865 885 960 1027
Wysokość z podniesioną głowicą mm 1771 1771 2057 2057

Oferujemy 3 tryby pracy – łącznie 6 prędkości miesienia.

Rodzaj ciasta ciasto żytnie ciasto mieszane ciasto pszenne
Pierwszy bieg obr / min 40 60 100
Drugi bieg obr / min 100 160 220

 

Zapytaj o produkt

Ostatnio oglądane...