Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną

Opis

Wyposażając zakład gastronomicznego, należy zadbać o zakup odpowiedniego sprzętu. Aby wybrać właściwe urządzenia, warto współpracować z najlepszymi dostawcami. Firma IBIS zajmuje się produkcją urządzeń gastronomicznych już od lat. Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną IBIS znajdują zastosowanie w każdym punkcie gastronomicznym, w którym liczy się szybkie i sprawne wymieszanie produktu. Są to zatem cukiernie, piekarnie, pizzerie czy restauracje.

Zastosowanie miesiarek

Miesiarki spiralne służą do mieszania różnego rodzaju ciasta (o różnej konsystencji i składzie), w tym do jego wyrabiania, ugniatania oraz ucierania. Można za ich pomocą przygotować każdy rodzaj ciasta – od pszennego, przez mieszane, do żytniego.

Parametry

Miesiarki z dzieżą wyjezdną zapewniają możliwość regulowania przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu – występuje tutaj opcja indywidualnego doboru prędkości mieszania ciasta. Jest to niezwykle przydatne przy przygotowywaniu różnego rodzaju wypieków. Miesiarki mieszają ciasto nawet przy małej ilości składników, nieprzekraczającej 5% objętości dzieży.

Urządzenie jest bardzo intuicyjne w obsłudze. Posiada czytelny pulpit sterowniczy, ledowe podświetlenie oraz dokładny pomiar temperatury. Miesiarki są też bardzo bezpieczne, co potwierdzają spełnianie przez te urządzenia normy CE.

Korpusy miesiarek wykonano ze stali lakierowanej, jednak zgodnie z życzeniem klienta urządzenie może zostać wykonane ze stali nierdzewnej.

Możliwość przygotowania wszystkich rodzajów ciast: pszennych, mieszanych oraz żytnich.

Indywidualny dobór prędkości miesienia ciasta.

Możliwość regulacji przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu.

Cicha praca maszyny dzięki zastosowaniu przekładni pasowych.

Równomierne miesienie wszystkich składników ciasta, nawet przy jego małej ilości, nie przekraczającej 5% objętości dzieży.

Dodatkowe, niezależne, awaryjne sterowanie na wypadek awarii systemu elektronicznego.

Korpusy miesiarek spiralnych z dzieżą stałą wykonane są ze stali lakierowanej. Na życzenie istnieje możliwość wykonania korpusu ze stali nierdzewnej.

Miesiarki w wersji nierdzewnej spełniające najwyższe standardy higieny i estetyki (opcja); Skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej.

Maszyny produkowane zgodnie z obowiązującymi normami CE przy zastosowaniu najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy.

Czytelny i przejrzysty pulpit sterowniczy, ledowe podświetlenie dzieży oraz dokładny pomiar temperatury.

Zastosowanie falownika w każdym modelu sprawia, że urządzenia mają wszechstronne zastosowania w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.

Zapytaj o produkt