Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną
Opis
Wyposażając zakład gastronomicznego, należy zadbać o zakup odpowiedniego sprzętu. Aby wybrać właściwe urządzenia, warto współpracować z najlepszymi dostawcami. Firma IBIS zajmuje się produkcją urządzeń gastronomicznych już od lat. Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną IBIS znajdują zastosowanie w każdym punkcie gastronomicznym, w którym liczy się szybkie i sprawne wymieszanie produktu. Są to zatem cukiernie, piekarnie, pizzerie czy restauracje.
Zastosowanie miesiarek
Miesiarki spiralne służą do mieszania różnego rodzaju ciasta (o różnej konsystencji i składzie), w tym do jego wyrabiania, ugniatania oraz ucierania. Można za ich pomocą przygotować każdy rodzaj ciasta – od pszennego, przez mieszane, do żytniego.
Parametry
Miesiarki z dzieżą wyjezdną zapewniają możliwość regulowania przez technologa obrotów na pierwszym i drugim biegu – występuje tutaj opcja indywidualnego doboru prędkości mieszania ciasta. Jest to niezwykle przydatne przy przygotowywaniu różnego rodzaju wypieków. Miesiarki mieszają ciasto nawet przy małej ilości składników, nieprzekraczającej 5% objętości dzieży.
Urządzenie jest bardzo intuicyjne w obsłudze. Posiada czytelny pulpit sterowniczy, ledowe podświetlenie oraz dokładny pomiar temperatury. Miesiarki są też bardzo bezpieczne, co potwierdzają spełnianie przez te urządzenia normy CE.
Korpusy miesiarek wykonano ze stali lakierowanej, jednak zgodnie z życzeniem klienta urządzenie może zostać wykonane ze stali nierdzewnej.
Zastosowanie falownika w każdym modelu sprawia, że urządzenia mają wszechstronne zastosowania w przemyśle piekarniczym oraz cukierniczym.
Model | MS 175 | MS 250 | MS 340 | MS 500 | |
Pojemność dzieży | dm3 | 175 | 250 | 340 | 500 |
Ilość ciasta max / min | kg | 120 / 5 | 160 / 10 | 220 / 10 | 300/20 |
Ilość mąki | kg | 75 | 100 | 140 | 190 |
Obroty miesidła 1 bieg | obr / min | 70 – 120 | 70 – 120 | 70 – 120 | 70 – 120 |
Obroty miesidła 2 bieg | obr / min | 160 – 220 | 160 – 220 | 160 – 220 | 160 – 220 |
Moc zainstalowana | kW | 7 | 9,2 | 13,5 | 17 |
Szerokość | mm | 975 | 975 | 1045 | 1045 |
Długość | mm | 1852 | 1852 | 2040 | 2040 |
Wysokość | mm | 1257 | 1257 | 1452 | 1452 |
Wysokość dzieży z wózkiem | mm | 865 | 885 | 960 | 1027 |
Wysokość z podniesioną głowicą | mm | 1771 | 1771 | 2057 | 2057 |
Oferujemy 3 tryby pracy – łącznie 6 prędkości miesienia.
Rodzaj ciasta | ciasto żytnie | ciasto mieszane | ciasto pszenne | |
Pierwszy bieg | obr / min | 40 | 60 | 100 |
Drugi bieg | obr / min | 100 | 160 | 220 |