Systemy załadunku i rozładunku

Opis

Systemy załadowczo-rozładowcze produkcji firmy IBIS pozwalają na ekonomiczną produkcję, gdyż odciążają najtrudniejszy etap produkcji jakim jest załadunek i rozładunek pieców. Zaletą systemów załadunkowych jest zwiększenie wydajności wypieku dzięki skróceniu procesu załadunku i rozładunku pieca,oraz wyeliminowaniu podnoszenia znacznych ciężarów przez obsługę.
 

4 typy systemów załadunku i rozładunku:

  • SM – manualny system załadunku i rozładunku

załadunek i rozładunek wykonywany bez użycia silnika – ręcznie, przez operatora.


  • SPA – półautomatyczny system załadunku i rozładunku ze stacją dokującą

operator za pomocą urządzenia pobiera ciasto ze stacji dokującej. Po ukończonym procesie wypieku pieczywo zostaje odłożone na wózki w stacji dokującej.


  • SA – automatyczny system załadunku i rozładunku ze stacjami dokującymi

urządzenie za pomocą jednej półki pobiera ciasto z wózka garowniczego, przenosi i rozładowuje w piecu. Po wypieczeniu wyładowuje gotowe produkty (chleby, bułki) z pieca i odkłada na wózku do studzenia.


  • SFA – automatyczny system załadunku i rozładunku

procesy załadunku, rozładunku jak i wypieku przebiegają w pełni automatycznie i sterowane są z poziomu dotykowego panelu sterowniczego z możliwością kodowania programów. System wyposażany w stół podawczy, automatyczny odkurzacz, stację zraszania pieczywa, transporter odbierający ze stołem.

 

Uniwersalna konstrukcja daje możliwość przystosowania do wszystkich rodzajów pieców.

Możliwość pracy na kilku piecach jednocześnie.

Zwiększenie wydajności produkcyjnej poprzez skrócenie procesu załadunku i rozładunku oraz jednoczesna eliminacja konieczności dźwigania ciężkich aparatów załadowczych.

Niezawodna i prosta konstrukcja gwarantuje pracę bez przestojów produkcyjnych.

Dokładny i równoległy załadunek – maksymalne wykorzystanie powierzchni wypiekowej pieca.

Proste sterowanie oraz zabezpieczenia stanowią podstawę bezpiecznej obsługi

Zapytaj o produkt