Systemy załadunku i rozładunku
Opis
Systemy załadowczo-rozładowcze produkcji firmy IBIS pozwalają na ekonomiczną produkcję, gdyż odciążają najtrudniejszy etap produkcji jakim jest załadunek i rozładunek pieców. Zaletą systemów załadunkowych jest zwiększenie wydajności wypieku dzięki skróceniu procesu załadunku i rozładunku pieca, oraz wyeliminowaniu podnoszenia znacznych ciężarów przez obsługę.
4 typy systemów załadunku i rozładunku:
- SM – manualny system załadunku i rozładunku
załadunek i rozładunek wykonywany bez użycia silnika – ręcznie, przez operatora.
- SPA – półautomatyczny system załadunku i rozładunku ze stacją dokującą
operator za pomocą urządzenia pobiera ciasto ze stacji dokującej. Po ukończonym procesie wypieku pieczywo zostaje odłożone na wózki w stacji dokującej.
- SA – automatyczny system załadunku i rozładunku ze stacjami dokującymi
urządzenie za pomocą jednej półki pobiera ciasto z wózka garowniczego, przenosi i rozładowuje w piecu. Po wypieczeniu wyładowuje gotowe produkty (chleby, bułki) z pieca i odkłada na wózku do studzenia.
- SFA – automatyczny system załadunku i rozładunku
procesy załadunku, rozładunku jak i wypieku przebiegają w pełni automatycznie i sterowane są z poziomu dotykowego panelu sterowniczego z możliwością kodowania programów. System wyposażany w stół podawczy, automatyczny odkurzacz, stację zraszania pieczywa, transporter odbierający ze stołem.