Piece wózkowe termoolejowe

Opis

Zastosowanie

Piece piekarnicze termoolejowe skonstruowane w oparciu o wieloletnie doświadczenie, dedykowane są piekarzom wymagającym najwyższej jakości wypieku. Są najbardziej uniwersalnymi piecami dostępnymi na rynku piekarniczym. Zapewniają maksymalną powierzchnię wypiekową na minimalnej powierzchni zakładu. Charakteryzują się przede wszystkim niezwykłą wydajnością oraz łatwością obsługi – załadunek i rozładunek dokonuje się automatycznie.

Środek grzewczy

Piece piekarnicze jako środek grzewczy, podobnie jak w przypadku pieca termoolejowego wsadowego, wykorzystują olej termalny, który podgrzany do żądanej temperatury w kotle grzewczym jest nieustannie tłoczony przez pompę. Dodatkowo tego rodzaju piece zapewniają jak najmniejsze zużycie gazu, oleju bądź pelletu. Dzięki temu pozwalają każdemu przedsiębiorcy zaoszczędzić na zużytym materiale.

Pozostałe parametry

Piece termoolejowe wózkowe mogą być wyposażone w płyty hertowe, co daje doskonałe rozwiązanie techniczne łączące tradycję z nowoczesnością. Delikatna radiacja cieplna oraz zastosowanie termoobiegu zapewniają doskonałą jakość oraz równomierność wypieku, co przekłada się na zadowolenie klientów oraz składanie przez nich kolejnych, może większych, zamówień.

Piece termoolejowe zostały wyposażone w nowoczesne i funkcjonalne sterowanie komputerowe w języku polskim. Posiadają czytelny i prosty w obsłudze 7-calowy panel sterowania. Dzięki temu ich obsługa dla operatora staje się intuicyjna i prosta. To z kolei przekłada się również na szybką i – co niezwykle ważne – bezpieczną pracę.

Piec wózkowe są wygodne w załadunku i rozładunku, gdyż proces ten jest identyczny jak w piecach obrotowych i polega na wjeździe i wyjeździe wózkami. Piece posiadają wiele różnych funkcji dobieranych do indywidualnych potrzeb Klientów.

Piece łączą zalety pieców obrotowych z możliwościami wypieku w piecach półkowych.

Maksymalna powierzchnia wypiekowa na minimalnej powierzchni zakładu.

Minimalne zużycie gazu, oleju lub pelletu wysoka akumulacja ciepła.

Bardzo wydajny system zaparowania.

Czytelny i prosty w obsłudze 7-calowy panel sterowania w języku polskim.

Delikatna radiacja cieplna oraz zastosowanie termobiegu zapewniają doskonałą jakość wypieku.

Niezwykle krótki czas nagrzewania pozwala na szybkie wypiekanie produktów partia po partii.

Komora wypiekowa wykonana w całości ze stali nierdzewnej; minimalna konserwacja, ponieważ wewnątrz nie ma ruchomych części.

Zapytaj o produkt