Piece wózkowe termoolejowe

Opis

Piece wózkowe skonstruowane przez firmę IBIS dedykowane są piekarzom wymagającym najwyższej jakości wypieku. Są najbardziej uniwersalnymi piecami dostępnymi na rynku piekarniczym. Charakteryzują się przede wszystkim niezwykłą wydajnością oraz łatwością obsługi – załadunek i rozładunek dokonuje się automatycznie.
Środkiem grzewczym, podobnie jak w piecu termoolejowym wsadowym jest olej termalny, który podgrzany do żądanej temperatury w kotle grzewczym jest nieustannie tłoczony przez pompę.
Piece termoolejowe wózkowe mogą być wyposażone w płyty hertowe, co daje doskonałe rozwiązanie techniczne łączące tradycję z nowoczesnością. Delikatna radiacja cieplna oraz zastosowanie termobiegu zapewniają doskonałą jakość wypieku. Piece zostały wyposażone w nowoczesne i funkcjonalne sterowanie komputerowe w języku polskim.

 

Maksymalna powierzchnia wypiekowa na minimalnej powierzchni zakładu.

Minimalne zużycie gazu, oleju bądź pelletu.

Najwyższa jakość oraz równomierny wypiek.

Wysoka akumulacja ciepła, szybkie nagrzewanie się pieca.

Idealne do systemów automatycznego załadunku.

Czytelny i prosty w obsłudze 7-calowy panel sterowania.

Bardzo wydajny system zaparowania.

Model PW 110 PW 160
Moc kW 3,3 3,3
Moc cieplna kW 75 110
Pow. wypiekowa (blachy) m2 10,8 16,2
Pow. wypiekowa (herty) m2 12 18
Liczba pokładów szt. 9 9
Wymiary blach mm 600/1000 600/1000
Ilość wózków szt. 2 3
Wysokość pokładu mm 130 130
Szerokość pieca (+230mm panel sterowniczy) mm 1575 1575
Długość pieca mm 2450 2850
Wysokość pieca mm 2285 2285

 

Zapytaj o produkt

Ostatnio oglądane...