Piece wózkowe termoolejowe

Opis

Zastosowanie

Piece piekarnicze termoolejowe skonstruowane w oparciu o wieloletnie doświadczenie, dedykowane są piekarzom wymagającym najwyższej jakości wypieku. Są najbardziej uniwersalnymi piecami dostępnymi na rynku piekarniczym. Zapewniają maksymalną powierzchnię wypiekową na minimalnej powierzchni zakładu. Charakteryzują się przede wszystkim niezwykłą wydajnością oraz łatwością obsługi – załadunek i rozładunek dokonuje się automatycznie.

 

Środek grzewczy

Piece piekarnicze jako środek grzewczy, podobnie jak w przypadku pieca termoolejowego wsadowego, wykorzystują olej termalny, który podgrzany do żądanej temperatury w kotle grzewczym jest nieustannie tłoczony przez pompę. Dodatkowo tego rodzaju piece zapewniają jak najmniejsze zużycie gazu, oleju bądź pelletu. Dzięki temu pozwalają każdemu przedsiębiorcy zaoszczędzić na zużytym materiale.

Pozostałe parametry

Piece termoolejowe wózkowe mogą być wyposażone w płyty hertowe, co daje doskonałe rozwiązanie techniczne łączące tradycję z nowoczesnością. Delikatna radiacja cieplna oraz zastosowanie termoobiegu zapewniają doskonałą jakość oraz równomierność wypieku, co przekłada się na zadowolenie klientów oraz składanie przez nich kolejnych, może większych, zamówień.

Piece termoolejowe zostały wyposażone w nowoczesne i funkcjonalne sterowanie komputerowe w języku polskim. Posiadają czytelny i prosty w obsłudze 7-calowy panel sterowania. Dzięki temu ich obsługa dla operatora staje się intuicyjna i prosta. To z kolei przekłada się również na szybką i – co niezwykle ważne – bezpieczną pracę.

Maksymalna powierzchnia wypiekowa na minimalnej powierzchni zakładu.

Minimalne zużycie gazu, oleju bądź pelletu.

Najwyższa jakość oraz równomierny wypiek.

Wysoka akumulacja ciepła, szybkie nagrzewanie się pieca.

Idealne do systemów automatycznego załadunku.

Czytelny i prosty w obsłudze 7-calowy panel sterowania.

Bardzo wydajny system zaparowania.

Model PW 110 PW 160
Moc kW 3,3 3,3
Moc cieplna kW 75 110
Pow. wypiekowa (blachy) m2 10,8 16,2
Pow. wypiekowa (herty) m2 12 18
Liczba pokładów szt. 9 9
Wymiary blach mm 600/1000 600/1000
Ilość wózków szt. 2 3
Wysokość pokładu mm 130 130
Szerokość pieca (+230mm panel sterowniczy) mm 1575 1575
Długość pieca mm 2450 2850
Wysokość pieca mm 2285 2285

Zapytaj o produkt