Maszyna do kremów

Opis

Maszyny do kremów produkowane przez firmę IBIS to idealne urządzenia do wszechstronnej produkcji cukierniczej i piekarniczej. Maszyny do zaparzania znajdują również zastosowanie w lokalach gastronomicznych, kuchniach hotelowych czy restauracjach.

Płynna regulacja obrotów narzędzia roboczego, które ma dwie prędkości obrotów. Natomiast zawartość kotła może być podgrzewana do 150oC. Maksymalna temperatura podgrzewania może zostać fabrycznie zmieniona. Specjalne mieszadło wyposażone w skrobak oraz dokładne spasowanie elementów, gwarantuje dokładne wymieszanie zawartości kotła, natomiast olej grzewczy znajdujący się między poszczególnymi ścianami kotła zapewnia równomierne podgrzewanie, bez możliwości przypalenia.

Obsługa jest prosta i komfortowa. Mechanizm przechylania kotła znacznie ułatwia czyszczenie i wlewanie mas. Pokrywa kotła z lukiem rewizyjnym i wlewem umożliwia kontrolę procesu i dodawanie składników podczas pracy maszyny.

ZALETY:

  • płynna regulacja obrotów mieszadła (falownik);
  • cyfrowy regulator temperatury – maksymalna temperatura podgrzewanej masy 150oC;
  • podwójny zbiornik wykonany z wysokogatunkowej nierdzewnej stali INOX;
  • czytelny i prosty w obsłudze pulpit sterowniczy;
  • korpus maszyny malowany w kolorze białym;
  • elementy mające styk z produktem spożywczym wykonane z wysokiej jakości stali kwasoodpornej;
  • komfortowa obsługa dzięki mechanizmowi przechylania kotła, który znacznie ułatwia czyszczenie i wylewanie mas;
  • pokrywa kotła z lukiem rewizyjnym i wlewem umożliwia kontrolę procesu i dodawanie składników podczas pracy;
  • narzędzie robocze wyposażone w skrobaki czyszczące dno i ścianę kotła;
  • możliwość zastosowania zaworu spustowego w dolnej części kotła;
  • skrzynka elektryczna w standardzie wykonana ze stali nierdzewnej;
  • maszyny produkowane zgodnie z obowiązującymi normami CE przy zastosowaniu najnowszych standardów higieny i bezpieczeństwa pracy.

ZAPYTAJ O PRODUKT