Smażalniki do pączków

Opis

Zastosowanie smażalników

Elektryczne smażalniki do pączków są przydatne wszędzie tam, gdzie ważne jest szybkie i prawidłowe smażenie różnych produktów spożywczych. Urządzenia smażalnicze IBIS wykorzystywane są zarówno w cukierniach, piekarniach, jak i restauracjach oraz kuchniach hotelowych. Ponadto doskonale sprawdzają się do smażenia różnorodnych produktów, w tym m.in. ryb i innych produktów wymagających przygotowania w oleju.

 

Zalety

Smażalniki do pączków w całości zostały wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Materiał ten gwarantuje trwałość produktu przez długi czas użytkowania, zachowanie najwyższych standardów higieny oraz łatwe utrzymanie urządzenia w czystości. Są to bardzo istotne kwestie w każdym punkcie gastronomicznym.

Warto również dodać, że izolacja misy wpływa na to, że maszyna do pączków jest energooszczędna i zachowuje wysoką temperaturę oleju przy najmniejszym możliwym zużyciu energii elektrycznej. Ta zaleta z pewnością okaże się bardzo ważnym wyznacznikiem dla właścicieli punktów, w których ważne są kwestie oszczędnościowe.

Wbudowany, dodatkowy termostat bezpieczeństwa skutecznie zabezpiecza przed nadmiernym nagrzaniem w razie uszkodzenia elementów sterowniczych.

 

Wyposażenie

Smażalniki oferowane przez firmę IBIS posiadają dodatkowe elementy ułatwiające codzienne smażenie różnych produktów. Standardowe wyposażenie składa się z:

  • dwóch sit,
  • wyciąganych grzałek z panelem sterowniczym,
  • misy olejowej,
  • spustu oleju – zaworu kulowego,
  • podstawy z półkami do odkładania sit,
  • ociekacza profilowanego będącego jednocześnie pokrywą smażalnika do pączków.

 

Model S-80 S-100
Moc kW 7,5 9
Szerokość wew. misy mm 618 618
Długość wew. misy mm 840 1040
Wysokość wew. misy mm 145 145
Szerokość mm 665 665
Długość mm 1027 1227
Długość z otworzoną pokrywą mm 1797 2193
Wysokość mm 980 980
Wysokość
z otworzoną pokrywą
mm 1115 1154

Zapytaj o produkt