Smażalniki do pączków
Opis
Zastosowanie smażalników
Elektryczne smażalniki do pączków są przydatne wszędzie tam, gdzie ważne jest szybkie i prawidłowe smażenie różnych produktów spożywczych. Urządzenia smażalnicze IBIS wykorzystywane są zarówno w cukierniach, piekarniach, jak i restauracjach oraz kuchniach hotelowych. Ponadto doskonale sprawdzają się do smażenia różnorodnych produktów, w tym m.in. ryb i innych produktów wymagających przygotowania w oleju.
Zalety
Smażalniki do pączków w całości zostały wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Materiał ten gwarantuje trwałość produktu przez długi czas użytkowania, zachowanie najwyższych standardów higieny oraz łatwe utrzymanie urządzenia w czystości. Są to bardzo istotne kwestie w każdym punkcie gastronomicznym.
Warto również dodać, że izolacja misy wpływa na to, że maszyna do pączków jest energooszczędna i zachowuje wysoką temperaturę oleju przy najmniejszym możliwym zużyciu energii elektrycznej. Ta zaleta z pewnością okaże się bardzo ważnym wyznacznikiem dla właścicieli punktów, w których ważne są kwestie oszczędnościowe.
Wbudowany, dodatkowy termostat bezpieczeństwa skutecznie zabezpiecza przed nadmiernym nagrzaniem w razie uszkodzenia elementów sterowniczych.
Wyposażenie
Smażalniki oferowane przez firmę IBIS posiadają dodatkowe elementy ułatwiające codzienne smażenie różnych produktów. Standardowe wyposażenie składa się z:
- dwóch sit,
- wyciąganych grzałek z panelem sterowniczym,
- misy olejowej,
- spustu oleju – zaworu kulowego,
- podstawy z półkami do odkładania sit,
- ociekacza profilowanego będącego jednocześnie pokrywą smażalnika do pączków.