Piece elektryczne cukierniczo-piekarnicze

Opis

Piece elektryczne od firmy IBIS sprawdzają się w cukierniach oraz piekarniach. Modułowa budowa pieców elektrycznych daje możliwość dowolnej ich konfiguracji i wyposażania w m.in.: okap, regał do odkładania blaszek, komorę garowniczą bądź podstawę. Piece mogą posiadać od 1 do 6 niezależnych od siebie komór wypiekowych o różnych pojemnościach. W dowolnym momencie piece mogą zostać rozbudowane o kolejne moduły. Standardowo w piecach pulpit sterowania znajduje się po lewej stronie, a wysokość komór to 170 mm. Na życzenie klienta istnieje możliwość podwyższenia komory wypiekowej oraz zamiany układu pieca – panel sterowania po prawej stronie.

Niezależność komór do wypieku

Każda komora wypiekowa jest niezależną jednostką i posiada układ zaparowania oraz panel sterowniczy, przez co regulacja temperatury grzałek dolnych i górnych odbywa się osobno dla każdego z pokładów. Atutem takiego rozwiązania jest możliwość wypieku różnego asortymentu jednocześnie, natomiast w przypadku niewielkiej produkcji asortymentu, korzysta się tylko z takiej liczby modułów, jaka jest w danym momencie konieczna.

Idealne warunki wypieku

Dzięki dopasowanemu systemowi zaparowania oraz regulacji mocy grzania dolnej i górnej części każdej komory pieca otrzymujemy doskonałe rezultaty wypieków. System zaparowania błyskawicznie zmienia wodę w parę, a ta pod dużym ciśnieniem jest tłoczona do komory garowniczej i tworzy idealny klimat do wypieku różnego rodzaju wyrobów. Piece cukiernicze elektryczne posiadają płyty kamienne, co zapewnia uzyskanie doskonałej skórki produktu niezależnie od tego, czy wypiek odbywa się bezpośrednio na płycie, czy na blasze piekarniczej.

Prosta, intuicyjna obsługa

Piece piekarnicze elektryczne zostały wyposażone w intuicyjny i wszechstronny panel sterowniczy oraz przyjazny dla użytkownika interfejs, który umożliwia wygodną obsługę oraz programowanie i nadzorowanie pracy urządzenia. W panelu istnieje możliwość zapisania do 20 programów, a każdy z nich może posiadać do 3 faz (funkcja trójetapowego wypieku). Ewentualne błędne zadanie parametrów i zakłócenia są sygnalizowane przez sygnały dźwiękowe oraz kody błędów. Zakres regulacji temperatury pieca wynosi 0 – 270°C. Dodatkowo wszystkie piece posiadają pulpit sterujący, który cechuje duża dokładność i niezawodność, co wynika z zastosowania funkcji auto dostrajania – PID.

 

 

Model GT 600 GT 800 GT 1200 GT MAXI
Moc komory kW 5,5 5,5 8 10,5
Powierzchnia wypiekowa m2 0,5 0,5 1,0 1,5
Wysokość komory wypiekowej mm 170 170 170 170
Wysokość modułu pieca mm 280 280 280 280

 

 

WYMIARY PIECÓW (wysokość)

ZAPYTAJ O PRODUKT

Ostatnio oglądane...