Bakepol Lublin 2017

Wizyta przedszkolaków

W ubiegłym tygodniu mieliśmy przyjemność gościć w naszej firmie grupę przedszkolaków z Przedszkola Słoneczko w Szubinie.
W ramach tej niezwykłej wizyty dzieci mogły zobaczyć jak krok po kroku, począwszy od konstruowania, po cięcie stali, jej gięcie, spawanie i malowanie produkowane są maszyny piekarnicze.
Największą frajdę dzieciom sprawił wypiek bułek i drożdżówek – zafascynowane obserwowały jak pieczywo rośnie w piecu i nabiera koloru.

Sweet Targi Katowice 2017

ExpoSweet Warszawa 2017

Polagra 2016 Poznań

Sweet Targi 2016 Katowice

IBA 2015 Monachium

Wyposażyliśmy największą na Śląsku piekarnię

W Zabrzu piekarnia KŁOS otworzyła największą na Śląsku rzemieślniczą piekarnię. Budynek zajmuje powierzchnię 7 tysięcy metrów kwadratowych. Docelowo będzie w nim powstawało około 25 ton pieczywa na dobę: 26 tysięcy różnorodnych bochenków chleba i 45 tysięcy bułek. Produkcje na taka skalę z zachowaniem wysokiej jakości wypieku mogą zagwarantować tylko najlepsze maszyny, charakteryzujące się bezawaryjnością a zarazem prostota obsługi.

Choć nowa piekarnia zachwyca rozmachem i umaszynowieniem, firma KŁOS nie rezygnuje ze starych receptur i rodzinnego charakteru swojej działalności. Między innymi ten czynnik zadecydował o tym, że w piekarni swoje miejsce znalazły urządzenia oznaczone logiem IBIS. Nasze miesiarki charakteryzują się indywidualnym doborem prędkości obrotów miesidła, co pozwala na dopasowanie maszyny do ciasta a nie jak to do tej pory było ciasta do urządzenia. Dzięki tym parametrom receptury naszych dziadków są możliwe do odtworzenia.

Bakepol 2015 Lublin

Polagra 2014